maanantaina, kesäkuuta 02, 2014

blogihaaste

Sain mielenkiintoisen blogihaasteen Jenniltä :)
1. Haastettu kertoo 11 asiaa itsestään.

2. Haastettu vastaa haastajan 11 kysymykseen.

3. Haastettu keksii 11 kysymystä uusille haastetuille.

Haastan jokaisen, joka näkee tämän haasteen blogissani ja kysymyksetkin ovat niin hyvät, etten keksi uusia parempia :) .

4. Haastettu valitsee 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.

5. Haastettu kertoo kenet on haastanut.
11 ASIAA

1. Olen sisäisesti ristiriitainen ihminen, joka kuitenkin yrittää ymmärtää kaikkea ja kaikkia.

2. Kuvailisin itseäni myös peili-ihmiseksi tai ukkosenjohdatinihmiseksi. Peili-ihmisenä heijastan havaittuja ympäristön tunteita ja ilmapiiriä omassa käytöksessäni, sillä olen niin herkkä. Itsesuojeluvaistoni toimii hyvin, sillä heijastamisominaisuus estää minua imemästä esimerkiksi kaikkea ympäristöstä havaitsemaani negatiivisuutta itseeni.
Ukkosenjohdattimena tasaan ihmisten tunteita. Minuun on helppo purkaa ärsyyntymys, huolestuneisuus tai kiukku. Ehkä peili-ihmisominaisuuteni tuo ne tunteet niitä alitajuisesti tuntevan ihmisen tietoisuuteen? Toisaalta luokseni tullaan usein hihkuen riemusta ja innostuneesti selittäen jotain mahtavaa. Minua on kuvailtu useasti myös hyvin piristäväksi ihmiseksi.

3. Pysyvimmät lempivärini ovat (vastavärit) violetti ja keltainen. Niiden yhtäaikainen käyttö pukeutumisessa tai huoneen sisustuksessa näyttää kuitenkin hassulta. Kaikesta sitä voikin valittaa.  Tällä hetkellä tykkään violetin ja keltaisen lisäksi erityisesti turkoosista, magendasta ja vaaleanpunaisesta.

4. Rakastun ihmisyksilöön, en sukupuoleen ( = pieni myönteinen kannanotto tasa-arvoisen avioliittolain ja adoptio-oikeuden puolesta, tosin kannattaisin molempia jälkimmäisessäkin tapauksessa).

5.  Olen liian perusteellinen. Yleisesti en osaa enkä halua tehdä mitään "sinne päin, suunnilleen", vaan paneudun jopa epätärkeisiin tehtäviin sinnikkyydellä ja ajan kanssa. Se syö välillä voimia, hermoja ja aikaa, mutta palkitsee useimmiten.
Perusteellisuus ilmenee myös huonona päätöksentekokykynä. Punnitsen ja analysoin vaihtoehtoja tarkkaan, enkä ehkä sen jälkeenkään osaa valita toisesta parempaa. 

6. Minulla on tavallisesti huono keskittymiskyky ja en aina pysy tilanteen tasalla, vaan jään "haaveilemaan ja unelmoimaan".
"Oho, oliks tossa muka punaiset valot?" "Öö.. Missäs kohtaa kappaletta me oltiinkaan, Ada? (orkesterissa)" "Lopetatko tuon tietokoneen näppäimien näpyttelyn, kun luen kokeeseen!?" "Anteeksi opettaja, että olen myöhässä, unohdin jäädä oikealla pysäkillä pois bussista.."

7. Olen kiinnostunut ajankohtaisista uutisista ja politiikasta. Luen joka päivä sanomalehden ja katson uutiset netistä. Odotin innolla elämäni ensimmäistä äänestyskertaa (eurovaalit 2014). Äänestin vihreiden ehdokasta.

8. Puheilmaisuni on joskus melko hassua. Puhun usein liian kovalla äänellä verrattuna tilanteeseen sopivaan äänenvoimakkuuteen, sillä kuulonalenemani takia en hahmota aina miltä äänet kuulostavat toisten korvissa. Unohtelen sanoja ( "Öö mikä on se, joka on keltainen taivaalla ja paistaa??") ja selitän hukkaamiani sanoja käsien avulla piirtäen ilmaan kuvioita. Toistan samat asiat vahingossa kahteen kertaan ja selitän lyhyesti sanottavat asiat liian pitkästi, liian nopeasti ja liian perusteellisesti. Onko tarpeellista edes mainita, että nopea puheeni nopeutuu jopa kolminkertaisesti jännittävissä tilanteissa?

9. Rakastan nimien analysointia. Utelen tuntemieni ihmisten toiset ja kolmannet nimet tietooni. On hassua ajatella itseään kaikkien nimien mukanaan tuomien "määritelmien" alla, en ole pelkkä Anni(ka), vaan lisäksi myös Oona ja Emilia. Olen ottanut selvää vaikka kuinka monen nimen merkityksestä ja rakastan nimien pohtimista "mahdollisille tuleville lapsilleni tulevaisuudessa".

10. Yo-rivini tällä hetkellä näyttää tältä: LLEMM. Valmistun ylioppilaaksi joulukuussa 2014.

11. "en" kirjaimet, sanat ja äänet värillisinä (kuvioina). Katso lauseen värejä, näet esimerkin.

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

1. Jos saisit yhden supervoiman, minkä voiman haluaisit?
- ajatustenlukukyvyn

2. Mikä on viimeisin kirja, jonka luit kokonaan ja piditkö siitä?
- Paljain jaloin (Laura Save), pidin siitä paljon. En itse voinut samaistua juoneen, mutta se oli silti hyvin koskettava. Itken harvoin kirjan takia. Oli kauhea tunne, kun toivoi kirjaa lukiessaan romaanimaiselle tositarinalle onnellista loppua, mutta samalla tiesi itse päähenkilö-kirjoittajan kuolleen.

3. Jos saisit muuttaa maailmasta yhden asian, mikä se olisi?
- Ei sitä voisi pelkästään minulta kysyä! Pitäisi ottaa huomioon myös muiden mielipiteet. Elämäni on pääasiassa hyvää ja minulla ei ole kokemusta maailmassa "oikeasti" väärin olevista asioista.  Uskallan sanoa vain sen, että ihmisten pitäisi kohdella toisiaan, eläimiä ja ympäristöä ainoastaan erilaiset rakkauden tunteet motiiveinaan.

4. Mikä on ensimmäisenä mieleesi nouseva hyvä muisto?
-Ajoin pyörällä muutama päivä sitten isoa alamäkeä alas ja hyräilin samalla kaunista melodiaa ääneen. Tunsin itseni tosi onnelliseksi.

5. Kumpaa sinä pelkäät: melua vai rauhaa?
- Pelkään molempia. Jos melu ei lopu, ahdistun. Jos rauhaa on liiaksi, mieleni tuntee olevansa kuin autiolla saarella.

6. Onko olemassa elokuvaa, jonka voit katsoa kerran toisensa jälkeen kyllästymättä?
- Ei. Olen yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka eivät tykkää elokuvien katselusta. 
Elokuva koskettaa ja viehättää minua joko liikaa tai liian vähän, en löydä kultaista keskitietä. Ja komedioille voi nauraa kunnolla vain kerran.

7. Jos saisit viettää vuorokauden kenen tahansa edesmenneen henkilön kanssa, kenet valitsisit?
- En ketään, en haluaisi joutua luopumaan henkilöstä vain päivän päästä uudestaan.

8. Oletko taikauskoinen?
- Oi kyllä! Tosin en nyt ihan lehtihoroskooppien tasoisiin juttuihin usko. Olen kuitenkin ottanut selville aurinkomerkkini (vaaka), kuumerkkini (kalat) ja nousevan merkkini (skorpioni) ja mielestäni ne kuvaavat minua todella hyvin. Olen lukenut myös unisymboleista kertovia kirjoja ja yrittänyt opetella esimerkiksi käden viivojen merkitystä.

9. Mistä sinä olet huolestunut juuri nyt?
- Olen huolestunut aina vähän kaikesta, olen jännittäjä-huolipussi-hermoilija-ihminen. Lyhyellä aikavälillä minua ei kuitenkaan huolestuta mikään juuri nyt. Jos kuitenkin hetken päästä syön jotain raakaa vihannesta/hedelmää, joka saa kurkkuni ja korvani kutisemaan vimmatusti, tulen huolestumaan siitä hiukan. Minulle on kai puhjennut jonkinlainen allergia.. Keskiviikko-torstai- yönä lähden Englantiin ja olen silloin huolissani (ja innoissani) matkan sujumisesta. Pitkän mittakaavan huolestuneisuusvälillä minua huolestuttaa tulevaisuus. Pääsenkö opiskelemaan ja minne? Entä miten tulen selviämään elämän muista haasteista?
EDIT: Sain juuri tietää, että eräs tuttavaperheemme ihanista koirista kuoli yllättäen muutama päivä sitten kyynpuremaan. Nyt minua huolestuttaa kovin, miltä heistä mahtaa tuntua. Okei, tiedän kyseessä olevan "vain" menehtynyt lemmikki, mutta lemmikit tapaavat olla lähes aina todella rakkaita omistajilleen.
Koiranomistajat: tarkkailkaa koirianne varsinkin heinikko-kivikkojen lähistöllä!!

10. Haluaisitko kertoa hieman musiikkimaustasi?
- Musiikissa on tärkeintä melodia. Sanoilla (tai pikemminkin niiden olemassaololla) ei ole väliä, mutta hyvät sanoitukset voivat toisaalta tehdä kappaleesta hyvin syvällisen ja merkityksekkään. 
 Musiikkimakuni on melko laaja ja kausittain vaihteleva. Viimeaikoina olen kuunnellut suurimmaksi osaksi melodista fantasiapelimusiikkia, elokuvamusiikkia tai kelttiläisiä sävelmiä. Muumi-jaksojen taustamusiikitkin ovat hyviä kuunneltaviksi sellaisinaan ja pidän erityisesti "muumimetalli"-sovituksista. Aiemmin (ja nyt hetkittäin) olen kuunnellut paljon myös Linkin Parkia, Green daytä, Nightwishiä, Sonata Arcticaa, Florence and The Machinea, PMMP:tä, Indicaa, Ludovico Einaudin pianokappaleita, Cecile Corbelia tai Apocalypticaa.

11. Onko jotain, mitä olet pitkään halunnut sanoa jollekulle, mutta et ole uskaltanut tai saanut tilaisuutta? Mitä ja kenelle?
-Ei tule varsinaista sanottavaa mieleen, mutta haluaisin antaa halin jokaiselle oman tai toisen päivän piristäjälle (tarkoittipa piristys pientä tai suurta tekoa tai vaikka ystävällisyyden osoitusta).
:)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti